به گزارش خبرگزاری مهر، "سلسو آموریم" وزیر امور خارجه برزیل در گفتگو با روزنامه "دی پرسه" در پاسخ به این پرسش که آیا شانسی برای اصلاح سازمان ملل وجود دارد، اظهار داشت: این مسئله ای غیر قابل اجتناب است اما چگونه و چه وقت این امر اتفاق خواهد افتاد را من نمی دانم. دنیا تغییر خواهد کرد.
وی در بخش دیگری از این گفتگو خاطر نشان کرد که "هوبرت ودرین" وزیر امور خارجه سابق فرانسه اخیرا صحبتی کرده است که من نیز به آن فکر کرده ام و آن اینکه شاید ما به بازسازی سازمان ملل نیاز داشته باشیم.
وی در ادامه درباره گروه G20 اظهار داشت: ما نمی توانیم به 172 کشور دیگر عضو سازمان ملل دیکته کنیم که چه کاری انجام دهند. اما این گروه یک باشگاه هماهنگ و مهم است. جی هشت نیز می توانند با هم مذاکراتی را انجام دهند اما آنها جریان دنیا را تحت تاثیر خود قرار نخواهند داد. نه تنها من بلکه صندوق بین المللی پول و بانک جهانی بر این عقیده اند که رشد اقتصاد جهانی در سالهای آینده به کشورهای درحال توسعه وابسته می شود.
وزیر امور خارجه برزیل در ادامه این گفتگو در پاسخ به این پرسش که آیا یک کشور باید سلاح اتمی داشته باشد تا بتواند در باشگاه قدرتمندترین کشورهای دنیا وارد شود، اظهار داشت: ما به این مسئله اعتقاد نداریم. از نظر ما برزیل انرژی هسته ای را تنها برای اهداف صلح آمیز به کار می برد. اما حقیقت این است که شورای امنیت در برابر اصلاحات مقاومت کرده و همان پنج قدرت اتمی را به عنوان اعضای دائمی دارد و این موضوع این برداشت را به وجود می آورد که سلاح اتمی یک پیش شرط مهم در این راستا است.
وی در بخش دیگری از این گفتگو درباره نقش میانجیگری برزیل در حل موضوع هسته ای ایران و انتقادات مطرح شده، اظهار داشت: انسانهایی که این انتقادها را وارد می کنند افق دید تنگی دارند. چرا ما عضو شورای امنیت شده ایم؟ ما در عراق می بینیم که همه چیز بی نتیجه مانده است.
وی درباره توافق ایران، برزیل و ترکیه در راستای حل موضوع هسته ای تهران و مخالفت غرب با آن و تصویب قطعنامه جدید علیه ایران اظهار داشت: در این باره من تنها می توانم تئوری هایی را ارائه دهم. ما همه مسائل را حل نکردیم اما ایران آماده بود که 1200 کیلو اورانیوم کمتر غنی شده را به ترکیه تحویل داده و برای آن اورانیوم غنی شده برای کاربرد پزشکی دریافت کند.
آموریم درباره ادامه میانجیگری برزیل در حل موضوع هسته ای ایران اظهار داشت: اگر کمک ما لازم باشد استقبال می کنیم، اما باید موضوع به روشنی به ما گفته شود.
نظر شما